FacebookTwitter

agenda workshops

 We hebben besloten om alle workshops van dit jaar te cancelen
 en te verplaatsen naar volgend schooljaar,

 

Workshops

Fermenteren 
Detox met kruiden
Kruidenborrels
Culinaire cosmetica

Fermenteren
Magie of goed vakmanschap?

Lang geleden, in de tijd van de druïden, werd het als magie gezien.
Maar nu kennen we de werking van fermenteren, weten we wat er gebeurt en is het vooral het vakmanschap dat de smaak bepaalt van het eindproduct.
Bij fermenteren denken de meesten aan zuurkool. Maar bijna alle groenten kunnen gefermenteerd worden. En er is veel meer in onze voeding wat gefermenteerd is. Denk maar aan yoghurt, karnemelk, bier, kaas en sojasaus. Vaak krijgen voedingsmiddelen na fermentatie veel meer voedingswaarde.

Tijdens deze 2-daagse cursus fermenteren komen de verschillende fermentatie-processen aan bod en ga je ook zelf aan de slag.

Wat gaan we doen tijdens deze twee daagse cursus?
Dag een

Op deze dag wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van fermentatie.
Er wordt verteld wat fermenteren is, wat  het doet met de grondstof en wat de gevolgen zijn voor de smaak.
Vervolgens worden de basistechnieken praktisch uitgelegd en wordt verteld waar je op moet letten.
Je gaat zelf aan de slag met zuurdesem, yoghurt, miso, worst, en verschillende groentes. Ook leer je hoe je Komboecha maakt.

 Onze zeer ervaren chef Dave Zwaartman helpt je met zijn enorme kennis van kruiden te komen tot zeer bijzondere smaken. 

Dag twee
Na het beantwoorden van vragen en nog wat theorie beginnen we aan het belangrijkste:
Het maken van een lichte lunch en een overheerlijk diner met als basis de gefermenteerde producten.

Cursus data:
zaterdag 21 maart van 9.30 - 16.30 uur
zaterdag 4 april van 9.30 - 17.30 uur

Kosten €225,-   inclusief: uitgebreide syllabus, koffie, thee,  2 x lunch en 1 x diner 
Docent: Dave Zwaartman (Chef-kok en Herborist) 

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
Lijsterlaan 28
De Mortel
0492317105

 

Workshop “Detox met kruiden”

Tijdens deze interactieve workshop zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Je gaat deze dag wildplukken voor een gezonde kruidenlunch en je maakt preparaten die je nodig hebt voor je detox programma.

 Donderdag 19 maart van 10.00-16.00 uur

 Kosten: € 125,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten)

Docente: Kim Bell (Docente aan de opleiding Herborist en orthomoleculair detox specialist)

 

 

De magie van de alcohol.

Een product wat de mensen al eeuwenlang plezier schenkt, genot geeft, helend werkt enz.
Maar het is ook een sluipmoordenaar, een sociale ramp, brengt armoede en misbruik in al zijn vormen.

Het is allebei waar.

In deze workshop benoemen we de nadelen, maar gaan vooral in op de positieve aspecten.

Wat komt aan bod?

  • hoe ontstaat alcohol
  • wat is het verschil tussen ethyl en methyl alcohol
  • hoe kunnen we het alcohol gehalte verhogen(distilleren)
  • op welke manieren kunnen we smaak toevoegen aan de alcohol
  • en wat is een elixer, een tonicum, een bitter of een likeur

Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met distilleren en maakt gaat u zelf aan de slag met het maken van kruiden borrels.

Als u thuis een alcoholische drank hebt die u niet opdrinkt, breng deze mee en we maken er een nieuwe borrel van.

Cursus datum:

Zaterdag 28 maart van 9.30 - 15.30 uur
Kosten € 125,-   inclusief:  syllabus, koffie, thee, en de gemaakte kruidenborrels
Docent: Max Niessen

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
Lijsterlaan 28
De Mortel
0492317105

 “Culinaire cosmetica”

Dit was het moto tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs, "Je smeert niets op je huid wat je niet kunt eten"

 Gedurende deze dag maak je zowel verzorgende producten voor uitwendig gebruik, als producten om inwendig huid en haar te verzorgen.

Het belooft dus een echte verwendag te worden.

 Zaterdag 6 juni van 10.00-16.00 uur

Kosten: € 125- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten)
Docente: Susette Brabander, Herborist in opleiding en auteur van Culinaire Cosmetica

 

   

Daarnaast kunt u ons altijd mailen of bellen voor een workshop op maat.

 
workshopsworkshopsworkshopsworkshops