FacebookTwitter

agenda workshops

Workshops

Fermenteren 
Culinaire cosmetica

Fermenteren
Magie of goed vakmanschap?

Lang geleden, in de tijd van de druïden, werd het als magie gezien.
Maar nu kennen we de werking van fermenteren, weten we wat er gebeurt en is het vooral het vakmanschap dat de smaak bepaalt van het eindproduct.
Bij fermenteren denken de meesten aan zuurkool. Maar bijna alle groenten kunnen gefermenteerd worden. En er is veel meer in onze voeding wat gefermenteerd is. Denk maar aan yoghurt, karnemelk, bier, kaas en sojasaus. Vaak krijgen voedingsmiddelen na fermentatie veel meer voedingswaarde.

Tijdens deze 2-daagse cursus fermenteren komen de verschillende fermentatie-processen aan bod en ga je ook zelf aan de slag.

Wat gaan we doen tijdens deze twee daagse cursus?
Dag een

Op deze dag wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van fermentatie.
Er wordt verteld wat fermenteren is, wat  het doet met de grondstof en wat de gevolgen zijn voor de smaak.
Vervolgens worden de basistechnieken praktisch uitgelegd en wordt verteld waar je op moet letten.
Je gaat zelf aan de slag met zuurdesem, yoghurt, miso, worst, en verschillende groentes. Ook leer je hoe je Komboecha maakt.

 Onze zeer ervaren chef Dave Zwaartman helpt je met zijn enorme kennis van kruiden te komen tot zeer bijzondere smaken. 

Dag twee
Na het beantwoorden van vragen en nog wat theorie beginnen we aan het belangrijkste:
Het maken van een lichte lunch en een overheerlijk diner met als basis de gefermenteerde producten.

Cursus data:
zaterdag 12 juni van 9.30 - 16.30 uur
zaterdag 26 juni van 9.30 - 17.30 uur

Kosten €225,-   inclusief: uitgebreide syllabus, koffie, thee,  2 x lunch en 1 x diner 
Docent: Dave Zwaartman (Chef-kok en Herborist) 

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
Lijsterlaan 28
De Mortel
0492317105

 

 “Culinaire cosmetica”

Workshop: culinaire cosmetica op zaterdag 19 juni
Smeer niet op je huid wat je niet kunt eten. Een belangrijke uitspraak, omdat allerlei gifstoffen die in cosmetica zitten, via je huid ook in je bloed kunnen komen.
Daarom is deze dag een mengeling van het inwendige en het uitwendige. Je eet wat je smeert en smeert wat je eet.
Deze dag wordt verzorgd door Susette Brabander waarbij haar boekje "culinaire cosmetica" als leidraad dient.

 Gedurende deze dag maak je zowel verzorgende producten voor uitwendig gebruik, als producten om inwendig huid en haar te verzorgen.

Het belooft dus een echte verwen-dag te worden.

Kosten: € 135- (inclusief koffie/thee, het boekje "culinaire cosmetica", producten is bij het cursusgeld inbegrepen. )

Docente: Susette Brabander, Herborist in opleiding en auteur van Culinaire Cosmetica

              

Daarnaast kunt u ons altijd mailen of bellen voor een workshop op maat.

 
workshopsworkshopsworkshopsworkshops