FacebookTwitter

Iriscopie

De opleiding Iriscopie is een opleiding die een hele goede aanvulling geeft op onze opleiding voor Herborist, maar ook voor elke andere natuurgeneeskundige opleiding. De student maakt kennis met de wondere wereld van het oog.

De iris is de sleutel naar inzicht van het lichaam.

In dit geval gaat er letterlijk een wereld voor je open.

In 4 dagen leert de student deze bijzondere kennis toe te passen.

De kosten voor deze 4 dagen bedragen €375,- inclusief materiaal e.d.

De opleiding wordt gegeven door:
Lucia v d Bogert www.luciavdbogert.nl

Een ervaren docent met een eigen praktijk als iriscopist.

De lessen zijn van 9.30 uur tot 12.30 en van 13.15 tot 16.15 uur
De lessen zijn op vrijdag  22 en 29 maart en 5 en 12 april.

Minimale groepsgrootte is 8, maximaal  12

inschrijven

 

 

Basis irisdiagnose:

De studenten leren de basistheorie van de irisdiagnose en krijgen zicht op de mogelijkheden. De cursus is zeer gericht op de praktijk.

De studenten gaan ervaren hoe irisdiagnose zijn nut heeft in de praktijk. Zij krijgen inzicht in de analogie met lichaam en geest aan de hand van de eigen ogen. Ze krijgen inzicht in de werking van erfelijke aanleg in relatie met de verwerking van voeding en indrukken, de manier waarop afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en hoe iemand zijn of haar positie in de wereld inneemt.

Door te werken met de irissen van de anderen krijgt de student referenties om de lesstof makkelijker te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er bij iedere lesdag powerpoint-presentaties die de theorie verder verbinden met de praktijk waardoor de student steeds beter in staat is om deze nieuwe fenomenen te herkennen en te interpreteren.

Er worden op de eerste dag van ieders ogen foto’s gemaakt. Er word er geoefend met het gebruik van de iriscamera, microscoop en loep.

Onderwerpen:

De constituties: deze hangen samen met de iriskleur. De structuurclassificatie, de pupil, de diathesen: deze vormen een teken van bijzondere erfelijke aanleg. De zones zoals we die in de iris kunnen onderscheiden. Ze vormen een analogie met het verloop van onze stofwisseling. Pigmentaties en tekens in relatie tot vitaliteit.