FacebookTwitter

Opleiding De Helende Chef

Een opleiding voor mensen met passie voor koken.
Mensen die zich bewust zijn van de meerwaarde van biologische voeding.
Veel ervaring hebben met het werken in een professionele keuken.
En die voeding de basis vinden van een gezond lichaam.


De lesdata zijn voor dit jaar (onder voorbehoud):

9,  16,  30 september

14, 21, 28 oktober

4 november        reserve  11 november

Instappen in de huidige opleiding mogelijk. 

Het is een zeer complete opleiding op het gebied van de bereiding van wilde planten, gezondheid bevorderende kruiden en voeding.
De Chef Kok van de opleiding is Dave Zwaartman, kok en Herborist, en was Chef Kok bij Restaurant Aan Zee in Oostvoorne.

 “De Helende Chef”
Deze chef/kok is een vertegenwoordiger van een heel oud beroep, gestoken in een nieuwe vorm.
Tot aan de middeleeuwen was het voor iedereen vrij normaal om zelf kruiden te plukken en te  verwerken tot allerlei gerechten.

Gerechten werden samengesteld op basis van de eigenschappen van de ingrediënten die de opname van het voedsel bevorderde en een bijdrage gaven aan het gezond houden van het lichaam. Daarvoor had men een enorme kennis van de eigenschappen van de planten om zich heen.

 Helaas beschikken nog maar weinig mensen over deze kennis. 
We zijn gewend geraakt aan een hapjes-zakjes cultuur en die vooral snel moet zijn. Maar in onze tijd neemt de belangstelling voor kruiden, wilde planten en het gebruik daarvan in onze voeding weer toe.
Steeds meer mensen willen deze kennis weer ophalen.

De hedendaagse “Helende Chef” is een persoon met passie voor koken en kennis van de hedendaagse kooktechnieken. Hij is een kruidendeskundige met een veelzijdige kennis van eetbare planten, gezonde voeding en de gezondheid bevorderende eigenschappen van planten. 

Erkenning opleiding.
De Sprenk is een door het CRKBO erkende opleiding en de opleidingen op het gebied van de helende kracht van planten zijn erkend door het KTNO.
Onze Chef Kok is een autoriteit op deze manier van koken.

Inschrijven Klik hier