FacebookTwitter

Cursus fermenteren

Magie of goed vakmanschap?

Lang geleden, in de tijd van de druïden, werd het als magie gezien.
Maar nu kennen we de werking van fermenteren, weten we wat er gebeurt en is het vooral het vakmanschap dat de smaak bepaalt van het eindproduct.

Dit vakmanschap is wel toevertrouwd aan onze chef-kok Dave Zwaartman, (o.a. onze docent van de opleiding “De Helende Chef”)
De cursus is voor iedereen die affiniteit heeft met koken.

Wat gaan we doen tijdens deze twee daagse cursus?

Dag een

Deze dag wordt verteld wat fermenteren is, wat  het doet met de grondstof en wat de gevolgen zijn voor de smaak.

Vervolgens worden de basistechnieken praktisch uitgelegd en wordt verteld waar je op moet letten.

Daarna gaan we aan de slag met het maken van gefermenteerde (half)producten.
Onze zeer ervaren chef helpt je met zijn enorme kennis van kruiden, te komen tot zeer bijzondere smaken.

Dag twee

Na het beantwoorden van vragen en nog wat theorie beginnen we aan het belangrijkste:

Het maken van een lichte lunch en een overheerlijk diner met als basis de gefermenteerde producten.

 

Enkele praktische zaken.

Cursus data maandag 18 maart en 1 april
Lestijden  18 maart van 9.30 tot ± 16.30 uur
Lestijden  1 april van 9.30 tot ± 17.30 uur

Kosten €225,- (BTW vrij)  incl. syllabus, 2x lunch en 1x diner

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
De Mortel

Inschrijven