FacebookTwitter

Nieuwsbrief augustus 2014

  
Soesjes met kleefkruid
•    120 gram kleefkruid
•    een mengsel van sesamzaad en maanzaad
•    350 gr. water
•    50 gr. boter
•    320 gram meel
•    6 eieren
•    zout en peper
Blancheer het kleefkruid 10 min. in kokend water en spoel het meteen af onder koud water.
Pureer het met de staafmixer.
Je doet dit in een pan samen met het water, de boter en wat peper en zout. Breng het aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg snel het meel toe. Blijf goed roeren.
Als er een bal ontstaat voeg je één voor één de eieren toe.
Als het afgekoeld is doe je het mengsel in een spuitzak en maak je op een bakplaat met bakpapier langwerpige soesjes. Je bekleedt ze met maanzaad en sesamzaad.
Dan zet je het 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Je kunt ze ongevuld eten of vullen met bv. kruidenroomkaas.