FacebookTwitter

Nieuwsbrief november 2013

  • Recept griepdrankje

De winter komt er weer aan en daarmee de verhoogde kans op een griep infectie
Het onderstaande drankje gebruik je als je een griep aan voelt komen of als je zin hebt in een pittig drankje!

Benodigdheden:

  • 100 ml Echinacea tinctuur
  • 2 rode pepers
  • 8 cm gemberwortel
  • 25 gr honing
  • 100 ml vlierbessensap
  • sap van twee citroenen

Voor de Echinacea tinctuur kunt je een wortel uitgraven van de Echinacea purpurea. Deze maak je  schoon en snijdt hem  in dunne schijfjes. Je laat hem 14 dagen op brandewijn of wodka trekken.
Je kunt ook echinaceatinctuur kopen.

Was de pepers, en haal de zaden eruit. Snijd ze fijn.
Rasp de gember.
Meng de pepers, gember en het vlierbessen sap in een pan en laat het geheel 5 min. zachtjes koken.

Laat het mengsel iets afkoelen, zeef het boven een kom en voeg de honing, het citoensap en de tinctuur toe.
Drink het in kleine hoeveelheden op.
Doe de rest van het drankje in een fles en bewaar het in de koelkast.