FacebookTwitter

Koksopleiding De Helende Chef

Een opleiding voor mensen met passie voor koken.
Die zich bewust zijn van de meerwaarde van biologische voeding.
Veelervaring hebben met het werk in een professionele keuken.
En voeding de basis vinden voor een gezond lichaam.

Dit is de nieuwste opleiding van Kruidencentrum De Sprenk.

Het is een zeer complete opleiding op het gebied van de bereiding van wilde planten, gezondheid bevorderende kruiden en voeding.
De Chef Kok van de opleiding is Dave Zwaartman, kok en Herborist, en Chef Kok bij Restaurant Aan Zee in Oostvoorne.

 “De Helende Chef”
Deze chef/kok is een vertegenwoordiger van een heel oud beroep, gestoken in een nieuwe vorm.
Tot aan de middeleeuwen was het voor iedereen vrij normaal om zelf kruiden te plukken en te  verwerken tot allerlei gerechten.

Gerechten werden samengesteld op basis van de eigenschappen van de ingrediënten die de opname van het voedsel bevorderde en een bijdrage gaven aan het gezond houden van het lichaam. Daarvoor had men een enorme kennis van de eigenschappen van de planten om zich heen.

 Helaas beschikken nog maar weinig mensen over deze kennis. 
We zijn gewend geraakt aan een hapjes-zakjes cultuur en die vooral snel moet zijn. Maar in onze tijd neemt de belangstelling voor kruiden, wilde planten en het gebruik daarvan in onze voeding weer toe.
Steeds meer mensen willen deze kennis weer ophalen.

De hedendaagse “Helende Chef” is een persoon met passie voor koken en kennis van de hedendaagse kooktechnieken. Hij is een kruidendeskundige met een veelzijdige kennis van eetbare planten, gezonde voeding en de gezondheid bevorderende eigenschappen van planten. 

aromaaromaaromaaromaaroma